Cartofi la cuptor cu smanatana si usturoi

Gratin Dauphinois – Cartofi la cuptor cu smantana si usturoi

In prima poza e modul de prezentare, a doua cum arata in tigaie (ma rog, am tot „gustat” din ei pana sa fac poza) si ultima smantana care o folosesc astia aici in state.

Ingrediente:
– 2 cartofi mai mari taiati rondele de 2-3 mm grosime
– 250 ml smantana speciala de care se foloseste la gatit (se gaseste in supermarketuri in ambalaje tip TetraPak, generic ii zice Heavy Cream, vezi ultima poza – acasa se numeste GRAN CUCINA)
– nucsoara rasa – dupa gust – cam cat iei intre 2 degete
– sare (din aia mai rugoasa) si piper macinat – dupa gust – la fel
– un catel de usturoi taiat foarte marunt
– 25 g cascaval Gruyere ras :)) (ma rog, un cascaval)

To do:
– mai intai da drumul la cuptor si seteaza-l pentru 175 grade C
– intr-o tigaie/oala/cratita joasa (vezi poza, atentie ca merge la cuptor, adica sa nu fie cu manere de plastic) pune cartofii, smantana + sare, piper, nucsoara si usturoi si lasa la foc mic sa fiarba un pic (bulbuci mici nu mari); cam 3 minute
– ia de pe foc, presara cascavalul ras deasupra si pune acum in cuptorul gata incalzit; cam 20-25 minute (ca verificare, cartofii trebuie sa fie moi cand ii presezi cu ceva)
– dupa ce s-au racit ia o forma speciala :)) ok cred ca merge si un pahar mai subtire la gura si preseaza-l deasupra – dedesubt vino cu o spatula si muta ansamblul pe o farfurie

Pofta mare!

Eu azi numai cartofi din astia am mancat :))

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu