Peste plus ce?

Peste plus ce?

Adica ce sa pui pe langa peste? De multe ori trantesti doar pestele in farfurie, ceea ce nu e tocmai estetic.
Azi am facut un pastrav la tigaie si chiar am fost curios – ia sa vad dom’le ce mai pun astia langa el in farfurie. Ei bine, au pus capere, bucatele de lamaie si crutoane si deodata s-a schimbat povestea. Asa, camd luai o bucata de peste mai luai si cate o caoera/bucata de lamaie/cruton si pestele devenea mult mai apetisant (stii ca nu sunt cel mai mare fan peste…).

Uite-te in poza. Sunt 2 bucati de file de pastrav facute la tigaie, daca erau doar astea doua in farfurie nici nu te uitai la ele, dar asa … 🙂

Caperele
– le pui asa cum le-ai scos din conserva

Lamaia
– o cureti mai intai de coaja ca in poza; decupezi cu un cutit ascutit feliile pe lung (evita carnea aceea alba) dupa care le tei (feliile) bucatele de jumate de cm

Crutoanele
– tai paine alba cubulete si o prajesti in unt topit; nu uita sa pui sare peste ele

Sosul acela cu pistrui
– e de fapt unt topit, care poate fi luat de la crutoane, sau topit ulterior – dupa ce ai curatat putin tigaia – si turnat cu lingura „la sentinment” prin farfurie

Pestele
– file de pastrav, sare piper + dat prin faina si prajit in unt

Aaa, pestele asa prezentat ii zice File de truite Grenobloise

Pofta mare!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu