Mousse si ciocolata care nu e ciocolata

Mousse (despre ciocolata vezi la PS)

Azi am facut mousse-uri si soufflé-uri.
Au cam aceeasi compozitie, doar ca mousse-urile se baga la frigider, iar soufflé-urile la cuptor.

Souffle-urile se prepara insa mai complicat (trebuie sa le gadili mai mult). Iar daca nu le mananci imediat (adica fierbinti – ceea ce nu poti sa faci pentru ca dupa aia o sa te doara burta) o sa ti se pleosteasca in farfurie si dupa aia nu o sa mai ai chef sa le mananci. Deci nu prea le gasesc noima. Am pus ultima poza cu un astfel de souffle cam pleostit – ma rog poza e facuta dintr-un unghi bun 🙂

Daca ar fi musai sa mananc una din astea doua – mousse sau souffle – atunci as alege mousse-ul. Prima poza e cu varianta oficiala de mousse: de ciocolata neagra si alba. La gust e ok. Prima lingurita adica. Dupa care ti se pune automat un stop joc in gat si corpul tau iti zice: nu mai pot. Daca ignori acest semn si pana la urma mananci toata portia mai ai o singura sansa: sa te impusti! Altfel, o sa simti ca ai o bomba in stomac probabil vreo saptamana iar inca vreo 3 luni o sa trebuiasca sa alergi in fiecare dimineata 10 km ca sa dai jos cele 1 milion de calorii care tocmai le-ai mancat.

A doua poza e cu o varianta mai light de mousse, adica de fapt multe fructe si mai putin mousse.

Ai nevoie de
– ambitie: esti sigur ca vrei sa mananci mousse? 🙂
– 50 g ciocolata neagra
– 120 ml smantana din aia de gatit (Heavy Cream) – Gran Cucina sau La Dorna parca am mai vazut (sper ca din asta iese frisca …)
– 1 albus
– 10 g zahar

To do
– marunteste ciocolata si pune-o intr-un bol de tabla deasupra unei cratite cu apa care fierbe lent si mesteca pana se topeste; ia de pe foc si pune deoparte
– bate smantana pana iese frisca – pana s-a intarit adica
– la fel, bate si albusul cu zaharul pana s-a intarit si asta
– adauga acum albusul la ciocolata si ulterior frisca
– baga la frigider macar 1 h

Pofta mare! Mai ales dupa a doua lingurita o sa ai nevoie 🙂

PS: Stii ca de fapt ciocolata alba NU ESTE CIOCOLATA? Adica nu contine cacao – ci doar UNT DE CACAO? Practic astia s-au gandit: stai dom’le, facem o chestie din UNTul asta (care si asa nu avem ce face cu el) si ii zicem ciocolata alba …

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu