Degetele de calcan cu 2 sosuri

Degetele de calcan cu 2 sosuri – Goujonettes de sole aux deux sauces

Da, da, da! In sfarsit un nou dish care m-a fascinat!
Arome diferite, care se imbina perfect. Mai ales sosul de ardei gras daca iti iese cum trebuie este un hit.

Iti trebuie
– ceaun
– mixer (gen robot de bucatarie, oricum, ceva cu cutit)

Ingrediente
pentru peste
– 4 fileuri de calcan
– sare si piper
– 2 litri de ulei pentru prajit
– 150 g faina
– 2 oua
– sare
– 30 ml ulei
– 250 g pesmet
pentru sosul de ardei gras
– 400 g ardei gras rosu
– 20 ml ulei de masline
– 1 catel de usturoi
– 100 ml smantana pt gatit Gran Cucina (vezi in supermarketuri)
– sare si piper
pentru sosul remoulade
– 150 ml ulei
– 1 galbenus
– 10 g mustar de Dijon
– 10 g patrunjel taiat marunt
– 5 g tarhon, taiat marunt
– 10 g castraveciori murati in otet (vreo 3 castraveciori mici), taiati marunt
– 10 g capere
– 10 g otet
– sare si piper
pentru prezentare, optionale
– 1-2 foi de varza rosie
– 1 lamaie
– 1 cartof

To do
incepe cu sosul remoulade
– din galbenus, mustar si ulei apuca-te sa faci o maioneza (amesteci mai intai galbenusul cu mustarul dupa care mesteci continuu cu un tel si adaugi incet uleiul); adauga patrunjelul, tarhonul, castraveciorii, caperele si otetul; gusta si adauga sare si piper
– acopera cu folie
continua cu sosul de ardei gras
– curata ardeii de seminte si nervuri si taie-i in felii de 1 cm latime
– pune-i la foc mic intr-o tigaie in uleiul de masline; striveste catelul de usturoi si adauga-l impreuna cu putina apa (doua degete intr-un pahar); dintr-o hartie cerata fa un capac si pune-l deasupra sau pune un capac normal putin cas; lasa asa cam vreo 15-20 minute
– cand ardeii sunt moi (nu prajiti) scoate-i si pune-i intr-un mixer (din acela cu elice) si fa-i pasta; o pasta fina, insista
– pasta toarn-o la loc in tigaia curatata si pe foc mic adauga cate un pic din smantana – mai intai 40-50 ml, amesteca, lasa un minut si gusta; trebuie sa ramana un gust predominant de ardei doar ca un pic mai catifelat (asta face smantana); daca iti place lasa asa, nu mai turna si restul de smantana; sare si piper; acopera
si in sfarsit pestele
– adauga sare si piper pe fileurile de peste
– taie fileurile in fasii de dimensiunea dorita (daca vrei sa faci degetele mai groase, taie fasii de 2-3 cm latime si 5 cm lungime, cumva pe diagonala fileului, dupa care fa mici rulouri din aceste fasii – asa obtii degetelele)
– trece acum fasiile de peste sau degetelele mai intai prin faina, dupa care prin oua (cele 2 oua care trebuie sa le bati) si la final prin pesmet (breaded a l’anglaise adica :))
– pune-le la prajit in uleiul fierbinte (350 grade F, 175 grade C) foarte scurt, probabil doar 10-30 secunde in functie de cat de groase sunt
– cand le scoti pune-le la scurs pe servetele de hartie
aranjarea in parfurie
– pe o farfurie aranjeaza acum cum vrei pestele si sosurile (de ex sosul remoulade intr-un triunghi taiat dintr-o foaie de varza mai groasa si sosul de ardei pus pe farfurie – sau mai casual, pui ambele sosuri in doua boluri mici, cum iti place tie); poti sa mai presari patrunjel, poti sa mai adaugi si cateva grile de cartof sau poti sa pui si lamaie

Prima poza e de fapt prezentarea „oficiala” dar a doua farfurie e cea care mie imi place mai mult (am adaugat si cateva grile de cartofi si lamaie).

Sper sa iti placa.

Pofta mare!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu